Жозе Моуриньо остана възхитен от дебюта на Алексис Санчес, който бе избран за играч на мача при победата на Манчестър Юнайтед над Йоувил с 4:0 за ФА Къп. 

Чилиецът бе много активен в атака, като се отчете с асистенция за втория гол на отбора си и португалският наставник не спести похвалите си за него след двубоя. 

„Много съм щастлив, но не съм изненадан. След 3 години и половина във Висшата лига всеки знае какъв играч е Алексис. Неговите умения не могат да бъдат поставени под въпрос. Той е фантастичен играч и показва това вече 3 години, както и откакто е при нас. Без съмнение е невероятно попълнение за отбора“ заяви Жозе. 

„Той имаше нужда да играе. Говорихме и преценихме, че след като пропусна последните няколко мача на Арсенал, сега трябва да бъде на терена. Тренира отлично през последните 3 дни и целта бе да остане 60, 70 или 75 минути на терена, а това бе отлично, тъй като ще му помогне да свикне по-бързо с тима, както и останалите с него“ добави специалистът, който призна, че успехът не е дошъл лесно. 

„През първото полувреме съперникът бе много добре организиран и знаеше какво прави. Първият гол бе ключов. След това действахме професионално и намерихме празните пространства, а след второто попадение всичко бе ясно“ обясни Моуриньо.