Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо обяви, че е платил всичко, което дължи на данъчните служби в Испания за времето, когато беше треньор на Реал Мадрид. Той се яви в съда в Мадрид днес по обвинения, че е укрил 3.3 милиона евро през 2011-а и 2012-а година.

"Бях уведомен, че срещу мен е започнало разследване и че трябва да платя конкретна сума, за да изчистя пропуските. Не съм обжалвал и постигнах сделка с държавата, с която делото се закрива. Поради тази причина бях вътре само пет минути. Казах им същото, което казвам сега на вас", каза Моуриньо пред журналистите в Мадрид.

Разследването беше насочено срещу липса на плащания на данъци по имиджовите права на Моуриньо, а не по заплатата му от Реал Мадрид.

Един куп звезди от Ла Лига са обвинени по същото престъпление. Лео Меси вече сключи сделка с прокуратурата, а срещу Кристиано Роналдо тече разследване. През лятото и звездата на Реал даде показания пред Темида.

Марсело, Рикардо Карвальо, Анхел Ди Мария, Хавиер Масчерано, Радамел Фалкао и Фабио Коентрао също са разследвани от испанските власти за укриване на данъци.