Манчестър Юнайтед успя да се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Лигата, след като надви с 2:0 Суонзи при визитата си на "Либърти Стейдиъм".

Така момчетата на Жозе Моуриньо се реваншираха поне частично пред своите фенове за резила срещу новака Хъдърсфийлд при последното гостуване в първенството.

И двата гола в мача бяха дело на Лингард в 19-ата и 59-ата минути.

За този мач Специалния направи доста рокади, като впечатление направи, че сред титулярите е едно от скъпите нови попълнения Линдельоф, който все още изпитва проблеми с адаптацията. 

Срещата започна с добро темпо, като гостите понечиха да застрашат противниковата врата още в 5-ата минута след силен удар от 25 метра на Лингард. 

Логичното в този мач се случи и "червените дяволи" стигнаха до аванс в резултата, в 21-ата минута. 

Лингард получи хубав пас от Рашфорд и напредна към полето на противника, като от границата на наказателното поле с техничен удар по земя успя да реализира. 

В 28-ата минута само вещата наеса на Линдельоф попречи на домакините да стигнат до изравнителен гол, след като Раутлидж имаше прекрасна възможност. 

Няколко минути след това "лебедите" имаха нов шанс чрез Макбърни, но топката профуча на сантиметри покрай гредата.

До почивката нямаше повече голове.

Второто полувреме обаче определено започна добре за гостите, които убиха цялостно интригата в 59-ата минута с второ попадение в мача на Лингард. 

Той засече прекрасно центриране с глава в наказателното поле и реализира. 

В 65-ата минута Лингард бе на косъм да оформи своя хеттрик, след като се озова на добра позиция, но ударът му бе неточен.

Броени минути след това гостите имаха нов шанс. Удар на Мактомини бе блокиран, а секунди след това и Тюанзеб имаше шанс да вкара, но топката премина над напречната греда. 

В 75-ата минута пък Ромеро направи добро спасяване след удар на Абрахам. До самия край нямаше повече голове.

СУОНЗИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2 0:1 Лингард 21 0:2 Лингард 59

СУОНЗИ: Нордфелдт, Олсон (39 - Ноутън), Ранхел, Ван дер Хорн, Моусън, Раутидж, Ки, Клъкъс, Роке Меса (67 - Фер), Аю, МаКБърни

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ромеро, Дармиан, Блинд, Смолинг, Линдельоф, Тюанзеб, Ерера (67 - Матич), Лингард, МаКтомини, Марсиал, Рашфорд (67 - Лукаку)