Манчестър Юнайтед е на крачка от привличането на нападателя на Торино Андреа Белоти. Според „Дейли Мейл“ „червените дяволи“ вече са започнали преговори с 23-годишния стрелец, който ще струва на клуба около 64 млн. паунда.

Белоти, който има 25 гола в Серия А този сезон, подписа договор с Торино до 2021 година, а клаузата за разтрогването му е 100 млн. евро. Стрелецът обаче не крие амбициите си за развитие, а освен това е привлечен от мисълта да играе в Шампионската лига. Юнайтед обаче все още не е спечелил правото да играе в турнира на богатите от следващия сезон.

Тимът на Жозе Моуриньо е пети във Висшата лига, а снощи спечели като гост на Селта в първия полуфинален мач на Лига Европа.

Интерес към Белоти обаче има и Челси, където мениджър е италианецът Антонио Конте. В Италия говорят, че нападателят предпочитал да премине в лондонския клуб.

Юнайтед и Торино обаче са в напреднали преговори, а Жозе Моуриньо иска от Белоти да запълни празнотата в центъра на атаката, където през лятото ще напуснат Златан Ибрахимович и Уейн Рууни.