Манчестър Юнайтед започна ударно новото първенство, след като отнесе с 3:1 Борнемут на "Голдсендс Стейдиъм". Точни за гостите бяха Хуан Мата (40), Уейн Руни (59) и Златан Ибрахимович (64). Почетното попадение за домакините вкара Адам Смит (69).

Юнайтед определено надигра Борнемут, показа страхотно желание за победа, вкара три гола и в крайна сметка заслужено си взе трите точки. Отличен мач за гостите направиха Руни, Мата и Ибрахимович, както и Антони Марсиал, който се отчете с две асистенции.

От своя страна футболистите на Борнемут се държаха достойно до първото попадение, но след това рухнаха и логично бяха разбити. Така Юнайтед си взе първата победа към голямата цел - шампионската титла този сезон. 


Срещата започна с атаки и положения пред двете врати. Още в 4-ата минута Калъм Уилсън се освободи от защитата на Юнайтед и стреля остро от дъгата на пеналта, но топката мина до гредата. Постепенно "червените дяволи" взеха инициативата и натиснаха здраво домакините.

В 11-ата минута Златан Ибрахимович се откъсна зад защитата на Борнемут, но правилно бе отсъдена засада. Малко по-късно Ибра помете, като валяк двама защитници на домакините, което предизвика иронични усмивки.

Последва и положение за Борнемут. Джошуа Кинг получи възможност да шутира към противниковата врата, но защитник на Юнайтед се намеси и блокира удара. В тези минути срещата беше повече от равностойна, като положенията се редяха едно след друго пред двете врати.

След половин час игра Антони Марсиал се озова на чиста позиция и стреля мигновенно, но топката профуча до гредата. Последва и неточен шут на Уейн Руни, а отговорът на домакините бе тупалка на Хари Артър над вратата.

Така се стигна до 40-ата минута, когато Юнайтед малко щастливо успя да вкара и поведе. Тогава защитникът на Борнемут Тейлър Френсис на два пъти подари топката на Хуан Мата и той в крайна сметка я прати в мрежата на домакините за 0:1.

Второто полувреме започна с атаки и положения за Юнайтед, но последователно Уейн Руни и Златан Ибрахимович изпуснаха да отбележат. В 54-ата минута и Борнемут можеше да вкара, но Джордан Ибе се замота в наказателното поле и бе блокиран.

Пет минути по-късно Юнайтед мушна ново попадение. Антони Мартиал асистира на Уейн Руни и той с глава направи 0:2. В следващите минути сериозно се разигра Златан Ибрахимович. Ибра първо изпусна уникален шанс, но се реваншира малко по-късно, когато след пас на Марсиал направи 0:3 и вкара първото си попадение във Висшата лига.

След това попадение срещата напрактика свърши, но все пак домакините не се предадоха и успяха бързо да намалят. В 69-ата минута Люис Грабън намери Адам Смит и той вкара за 1:3. Седем минути по-късно официален дебют за Юнайтед направи Хенрик Мхитарян, който се появи на мястото на Хуан Мата.

До края срещата се доиграваше. Юнайтед контролираше събитията на терена и заслужено си взе победата.

Борнемут - Манчестър Юнайтед 1:3

Голмайстори: 

0:1 Хуан Мата (40)
0:2 Уейн Руни (59)
0:3 Златан Ибрахимович (64)
1:3 Адам Смит (69)

Борнемут: БОРУЦ, АДАМ СМИТ, САЙМЪН ФРАНСИС, СТИЙВ КУК, ЧАРЛИ ДЕНИЪЛС, АРТЪР, АНДРЮ СЪРМАН, ЛЮИС КУК, ДЖОРДАН ИБЕ, КАЛЪМ УИЛСЪН, ДЖОШУА КИНГ

Манчестър Юнайтед: ДЕ ХЕА, АНТОНИО ВАЛЕНСИЯ, ЕРИК БЕЙЛИ, ДЕЙЛИ БЛИНД, ЛЮК ШОУ, АНДЕР ХЕРЕРА, ФЕЛАЙНИ, МАТА, РУНИ, МАРСИАЛ, ИБРАХИМОВИЧ