Новата звезда на английския футбол Маркъс Рашфорд може да попадне в състава на националния отбор за европейското първенство, гръмнаха в един глас най-големите издания на Острова.

Нападателят на Манчестър Юнайтед вече има 7 гола в дебютния си сезон в професионалния футбол и въпреки че е само на 18 години, попада в плановете на Рой Ходжсън като заместник на Дани Уелбек.

Считаше се, че нападателят на Арсенал ще попадне сред 23-мата на Англия, но той отново получи контузия, която ще го извади от игра за следващите 9 месеца.

Големият въпрос пред селекционера обаче е дали изобщо да вика нов нападател. В атаката той разполага с Уейн Руни, Хари Кейн, Джейми Варди и Даниел Стъридж и който и да бъде повикан, мястото му ще е твърдо на резервната скамейка.

Руни и Стъридж обаче страдаха от контузии през сезона и все пак изглежда по-вероятно Ходжсън да реши да се застрахова с още един атакуващ футболист.

Сред спряганите имена са също Джърмейн Дефо и Анди Карол, като последният дори отмени почивката си за след края на сезона с надеждата, че може да получи повиквателна.