Манчестър Юнайтед победи Астън Вила с 1:0 в среща от 34-тия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение в мача падна през първото полувреме и бе дело на младата надежда на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд(32').

През първата част Юнайтед бе по-активният отбор и логично стигна до гол в 32-рата минута на срещата. Тогава Валенсиа центрира в наказателното поле, а Рашфорд засече топката и с техничен удар с десния крак я прати в мрежата на Вила.

Второто полувреме бе далеч по-скучно и единственото с което ще се запомни е гредата на Астън Вила седем минути преди края на мача, когато Руди Гестед засече топката от корнер и удари десния страничен стълб на вратата пазена от Давид де Хеа.

Така Юнайтед се доближи само на една точка от Манчестър Сити и битката за топ 4 отново се заплете. Астън Вила пък вече няма и математически шансове да оцелее в лигата и от следващия сезон ще се подвизава в Чемпиъншип.

В началото на срещата Юнайтед натисна Астън Вила, но в първите десет минути не успя да създаде нищо интересно пред вратата на бирмингамци.

В средата на първото полувреме Юнайтед създаде най-чистото си положение от началото на мача. Маркъс Рашфорд пусна страхотен пас към Хуан Мата, който излъга двама защитници на гостите и излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе твърде разочароващ и топката излезе в аут.

Малко по-късно Киарън Ричардсън опита да обстрелва вратата на домакините, но и този шут напусна очертанията на терена.

Логичното се случи в 32-рата минута, когато "червените дяволи" откриха резултата на стадион "Олд Трафорд". Валенсиа проби отдясно и центрира в наказателно поле. Там най-съобразителен се оказа Маркъс Рашфорд и с техничен удар с десния крак прати топката в мрежата на Вила.

След гола Юнайтед намали темпото и до края на първите 45 минути не създаде нищо интересно пред вратата на Астън Вила.

В началото на второто полувреме "червените дяволи" засилиха натиска и на няколко пъти Мемфис Депай имаше добри възможности за гол, но не успя да ги оползотвори.

В 66-тата минута Депай пробва своя късмет и от пряк свободен удар, но топката отново не пожела да навести вратата на Вила и излезе в аут.

В следващите минути гостите създадоха някои опасни атаки, но без опасност за Давид де Хеа.

Десет минути преди края на мача Хуан Мата стреля отблизо, но Брат Гузан улови топката.

Астън Вила изпусна най-чистото си положение в мача 84-тата минута. След изпълнение на корнер - Руди Гестед засече топката и тя срещна гредата.

До края срещата се доиграваше и повече голове не паднаха.

 

Манчестър Юнайтед - Астън Вила 1:0

Голмайстор:

1:0 Рашфорд - 32'

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рохо, Смолинг, Блинд, Валенсия, Шнайдерлин, Мата, Фелайни, Депай, Рашфорд, Руни

Астън Вила: Гузан, Кларк, Лескот, Хътън, Сисоко, Бакуна, Гей, Синклер, Уестууд, Ричардсън, Аю

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3hy0Tj8QYRA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>