С храбра игра коравият отбор на Уест Бромич излъга Манчестър Юнайтед с 1:0 в здрава битка на "Дъ Хоутърнс". Победния гол за "торбаланите" вкара нападателя Соломон Рондон в 67-ата минута.

Възловият момент в мача бе в средата на първото полувреме, когато Хуан Мата остави "червените дяволи" с десет души на терена заради два нелепи жълти картона в рамките на две минути.

С човек по-малко Юнайтед не можа да наложи своята игра и загуби мача, а с това остана на шесто място в класирането зад Уест Хям и Манчестър Сити. Това пък бе първа победа за Уест Бромич над Юнайтед в ерата на Висшата лига.

Мачът започна равностойно с атаки и пред двете врати, но без особена работа за двамата вратари. Гостите от Манчестър владееха повече топката и нападаха с повече подавания, но липсваше точен завършващ удар.

Домакините стигнаха до добри ситуации след опасни центрирания на Гарднър от фаул. В 23-ата минута домакините можеха да бъдат сериозно ощетени, след като удар с глава на Макоули мина до гредата, а страничният съдия вдигна несъщестуваща засада.

Изключително стабилно в защита за госите игра Крис Смолинг, който винаги бе на точното място и на няколко пъти блокира застрашителни удари на "торбаланите".

В средата на полувремето Юнайтед си направи мача труден, след като Хуан Мата бе изгонен. Героят за "червените дяволи" от миналия мач с Уотфорд (1:0) направи две нелепи нарушения в рамките на само две минути, за които реферът Майк Дийн заслужено му показа два жълти картона.

В 25-ата минута Мата първо попречи на изпълнението на фаул от страна на Уест Бромич, а малко след това непохватно спъна съперник, при това в половината на домакините. Това бе и първи червен картон за испанеца, откакто играе във Висшата лига от 2011 година насам. Така той ще пропусне четвъртфинала за ФА Къп срещу Уест Хям на 13 март.

Секунди след изгонването на Мата страхотен параболичен удар на Доусън от около 25 метра профуча на педя от гредата. Последваха силни десетина минути за Уест Бромич, но нападателите Рондон и Берахино бяха неутрализирани.  

Макар и с десет души на терена, Юнайтед успяваше сравнително лесно да стига до наказателното поле на домакините, но там вече изпитваше трудности срещу коравата защита на "торбаланите". Въпреки че гостите имаха предимство във владеенето на топката, Уест Бромич имаше повече удари към вратата на съперника, но резултатът остана нулев до почивката.

През второто полувреме домакините опитаха да задържат играта в половината на Юнайтед, но всичко по-опасно се свеждаше до центрирания, които така и не достигаха до Рондон и Берахино.

"Червените дяволи" постепенно изгубиха острота в атака, като само Антони Марсиал се нагърбваше да направи нещо. Разочароващо представяне за хита на "Олд Трафорд" в последните две седмици Маркъс Рашфорд, който почти не пипна топката през по-голямата част от двубоя.

В 67-ата минута все пак с човек повече на терена Уест Бромич дочака своя голям момент и успя да открие резултата. Поредно влизане по фланга и центриране на резервния защитник Поконьоли най-накрая намери без пазач Соломон Рондон, който овладя топката в наказателното поле и от десетина метра простреля Де Хеа.  Това бе четвърти гол в шест мача за намиращия се в отлична форма нападател на "торбаланите".

До края на мача мениджърът на Юнайтед не успя да промени нищо в играта на отбора, като не помогна и влизането на Менфис Депай на мястото на младока Рашфорд.

Така храбрата игра на Уест Бромич успя и с победата "торбаланите" се отдалечиха още от зоната на изпадащите във Висшата лига.

Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:0

Голмайстори:

1:0 Рондон 67

Уест Бромич: Фостър, Честър, Олсон, Макоули, Доусън (56 - Поконьоли), Якоб, Гарднър, Флетчър, Сесеньон (69 - Маклийн), Берахино (88 - Сандро), Рондон

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан (83 - Фосу-Менса), Смолинг, Блинд, Рохо, Ерера (62 - Шнайдерлин), Карик, Лингаард, Мата, Марсиал, Рашфорд (75 - Депай)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TM-o3CD37wY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/r4m8bpAVzpQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>