Реалността е нещо много важно в живота - винаги може да те постави на място. Еуфорията от изминалата седмица, която изживя новата голова машина на Ман Юнайтед - Маркъс Рашфорд, бе заменена от училищното ежедневие на младока. 

От стадиона със 75 хиляди възторжени фенове в неделя, в понеделник 18-годишният тийнейджър се озова в класната стая, където имаше изпит по химия заедно със своя съотборник Гийермо Варела. 

Рашфорд, облечен с яке на Юнайтед и носещ гордо емблемата на гърдите си, спря клубното "Ауди А3" пред училището в Манчестър. На влизане в сградата, с усмивка на лице, той сподели: "На седмото небе съм!", но отказа да коментира повече по училищната тема. 

На теста по химия снйперистът на "червените дяволи" е получил отличен, а преподавател в училището сподели: "Маркъс е много съвестно момче и е наясно, че образованието е много важно. И 10 гола да беше вкарал на Арсенал, това нямаше да го спре да се върне в училище и да продължи обучението си".

Училището в Аштън он Мърси има 1476 ученици, то се спонсорира от Манчестър Юнайтед, като през него са преминали Дарън Флечър, Дани Уелбек и Джони Евънс.