Отсъствието на Райън Гигс от снощния мач срещу Стоук Сити (3:0) засили спекулациите за неговото бъдеще. Социалните мрежи буквално се запалиха, а най-любопитните слухове го свързват с преминаване в Селтик до 48 часа.
 
По-късно се появиха информации, че Гигс е пропуснал мача заради семейни проблеми. Анализатори твърдят, че би било странен ход на Селтик да сменят мениджъра си точно сега, когато трансферният прозорец затвори. Настоящият треньор на "детелините" Рони Дейла се представя отлично на поста си, като дори спечели приза "Мениджър на месец януари". Отборът му води с шест точки в първенството, но допусна шокиращо поражение от Рос Каунти в полуфинала за Купата на Лигата.
 
Въпреки това, ако слухът е верен и Гигс напусне стадион "Олд Трафорд", малцина ще останат изненадани. Уелсецът и Ван Гаал очевидно не са в много добри отношения и едва ли на Гигс се нрави стилът, който налага холандецът.
 
Въпреки липсата на опит като мениджър, Райън е смятан за един от вариантите за наследник на Ван Гаал, когато той напусне клуба след края на сезона. Затова едва ли би имало много смисъл да предприема подобен ход и да се мести в Шотландия.
 
Любопитното е, че слухът за напускането на Гигс беше разпространен от една от водещите букмейкърски къщи във Великобритания. А залозите дали Райън ще води "детелините" заваляха...
 
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">BREAKING: Rumours Ryan Giggs has left Manchester United and is expecting to become next Celtic manager in 48 hours. <a href="https://t.co/Y1CZZd24Ft">pic.twitter.com/Y1CZZd24Ft</a></p>&mdash; Betfair (@Betfair) <a href="https://twitter.com/Betfair/status/694626900900200448">2 февруари, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>