Манчестър Юнайтед се изложи при визитата си на Кристъл Палас насред "Селхърст Парк" и двата тима врътнаха реми 0:0 в среща от 11-ия кръг на Висшата лига.

Гостите врътнаха трето поредно нулево реми, след като преди това врътнаха двете нули и срещу Манчестър Сити и Мидълзбро, като това нещо им се случва за пръв път от 10 години насам.

Отборът на Луис ван Гаал бе трагичен в атакуващ план. Нещо повече, Юнайтед извади късмет, че стигна до ремито, тъй като лондончани създадоха една камара положения, като нацелиха и греда през първото полувреме.

Юнайтед е 3-и след този мач с актив от 21 точки, докато Палас е на 8-ата позиция с 16 точки.

Домакините започнаха по страхотен начин срещата и натиснаха своя противник здраво от първата минута. "Орлите" стигнаха до шанс за откриване на резултата още във 2-ата минута, но ударът на Гейл бе спасен от Де Хеа.

В 10-ата минута Боласие разтресе гредата и пропиля отлична възможност за лондончани, след като ударът му срещна страничния стълб, а две минути след това стражът на гостите се намеси прекрасно и изби топката с върха на пръстите си над вратата след удар на Дан.

Домакините стигнаха до още две много добри ситуации, като в едната Блинд бе на косъм да си вкара автогол и по чудо топката не влезе във вратата на домакините, а при другата защитата на Юнайтед едва изчисти една топка от наказателното поле в което бе настанало голямо меле.

През следващите минути темпото поспадна и гостите се опитаха да стигнат до интересни положения пред вратата на противника си.

В 32-ата минута Руни бе длъжен да изведе отбора си напред в резултата, след като бе изведен прекрасно от Марсиал срещу вратаря, но Хенеси го изпревари за топката.

До края на полувремето чистите голови възможности ги нямаше и резултатът остана непроменен на почивката.

Второто полувреме не започна особено атрактивно, макар че двата тима се стремяха да играят агресивен футбол на терена.

Двадесет минути след подновяването на играта Ван Гаал реши да вкара малко острота в предни позиции и вкара Йънг на мястото на безидейния Дармиан.

След доста мудни минути на терена Кабай изпусна страхотна възможност да открие резултата за гостите.

В 71-ата минута Уорд центрира прекрасно в наказателното поле и французинът бе непокрит в малкия пеналт, но от 3-4 метра не успя да вкара в опразнения ъгъл.

Малко преди това пък французинът трябваше да бъде изгонен от игра заради изритана топка, но реферът не му показа втори жълт картон.

В 74-ата минута Ерера се опита да си изпроси дузпа, но реферът не му показа жълт картон за симулация, макар че в ситуацията не даде наказателен удар. 

Две минути след това Скот Дан бе на косъм от гола, но топката премина на сантиметри покрай страничната греда. 

Палас продължи да атакува и Де Хеа спаси страхотен удар на Гейл от няколко метра, а преди това Йънг със шпагат попречи на Боласие да излезе сам срещу вратаря и изби топката от краката му.

В 88-ата минута Марсиал можеше да вкара, но ударът му бе блокиран от тялото на противников играч, а до края нямаше голове и резултатът остана непроменен. 

КРИСТЪЛ ПАЛАС - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:0

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Хенеси, Дилейни, Кели, Уорд, Дан, Боласие, Кабай (80 - Йединак), Заха, Пънчън, Макартър, Гейл

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Рохо, Дармиан (66 - Йънг), Смолинг, Швайнщайгер (69 - Фелаини), Ерера, Блинд, Шнейдерлин, Мата (79 - Лингард), Руни, Марсиал