Най-добрият изпълнител на преки свободни удари в Бундеслигата Хакан Чалханоглу е пред трансфер в Манчестър Юнайтед, разкри сипание "Шпорт Билд". 

Скаути на Червените дяволи са го гледали за пореден път миналата седмица при равенството на Байер Леверкузен 4:4 с Рома в Шампионската лига. 

Смята се, че лично мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал е хвърлил око на родения в Манхайм турски халф и интересът към него е повече от сериозен.

Засега от ръководството на Аспирините блокират интереса към звездата си. Това лято за него напъваше Атлетико Мадрид, от Барса също са го гледали. 

"Вярно е, че имаше много запитвания за Хакан - призна спорният директор на Байер Руди Фьолер. - Но ние не искаме да продаваме и да си отслабим отбора."

Следващото лято обаче ще бъде много по-трудно Чалханоглу да бъде задържан. Неговата цел е да играе във водещ европейски клуб и поне за момента напълно я оправдава - тази есен е №1 по системата гол плюс пас в Шампионската лига с 2 гола и 4 асистенции. А и интересът от Англия не е тайна. 

"Приемам съвсем спокойно ситуацията", държи на своето клубният бос Михаел Шаде. Защото в крайна сметка има думата. Така е, защото в договора на Хакан няма клауза за разтрогване и трансферната му цена е единствено въпрос на преговори за които от клуба вече са се подготвили. 

"Искаме да задържим Чалханоглу, но имаме праг на болката", казва Шаде. Прагът е 40 млн. евро. От тази сума нагоре Аспирините са готови да седнат на преговори, а за Юнайтед трансфер в такива рамки е възможен.

"Въпросът е къде Хакан ще има най-добро развитие. За момента в Байер нещата вървят много добре за него", не прибързва с евентуален трансфер агентът му Бекташ Демирташ. 

А от Байер също няма за какво да се притесняват, защото при всички положения ще са на печалба от продажбата на Чалханоглу. През лятото на 2014 г. за правата му на Хамбургер бяха платени 14,5 млн. евро, а евентуалните приходи от продажбата му ще бъдат в пъти по-големи.