В новия 4-годишен договор на Давид Де Хеа с Манчестър Юнайтед има любопитна клауза за откупуване, пише вестник "Сън". Стражът може да бъде прилапан срещу 41 милиона евро, ако договори личните си условия с друг клуб, се казва в материала.

Както е известно, испанският национал беше близо до трансфер в Реал Мадрид, но желанието му не беше удовлетворено заради разминаване между двата клуба по отношение на документацията в последните минути на трансферния прозорец.

Не е ясно дали клаузата може да бъде активирана още в края на настоящия сезон, или в по-късен етап, каквато беше практиката в предишния договор на Марко Ройс с Борусия Дортмунд например.

Така клаузата за откупуване практически дава възможност на Де Хеа да си тръгне преди края на контракта. Манчестър Юнайтед пък си гарантира, че няма да го изпусне без пари.

Именно такава опасност съществуваше ако стражът не беше преподписал. Той обаче го стори най-вече с мисълта за предстоящото европейско първенство, за което трябва да бъде във форма.