Ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да предложи златен договор на Давид де Хеа, за да го задържи на "Олд Трафорд", гръмна авторитетното испанско издание Marca.

Според информациите, "червените дяволи" възнамеряват да предложат годишна заплата на вратаря от 14 милиона евро, а срокът на новия му контракт да е за шест години. За сравнение, предложението на Реал Мадрид към 24-годишния страж за годишно възнаграждение е с 2,3 млн. евро по-ниско.

Настоящият договор на Де Хеа с Юнайтед е до следващото лято, като желанието му е да премине на "Сантяго Бернабеу" и не е ясно дали ще приеме офертата на настоящия си клуб. "Белият балет" продължава да вярва, че ще успее да привлече стража, при това за по-малко от 40 млн. евро. Има опция в сделката да бъде включен и Кейлор Навас, който да продължи кариерата си на "Олд Трафорд".

Тази сутрин се появиха информации, че Де Хеа е бил изпратен да тренира с резервния отбор на Юнайтед заради сагата. Той не игра в първите два мача от сезона в английската Висша лига. На вратата на "червените дяволи" срещу Тотнъм (1:0) и Астън Вила (1:0) беше новото попълнение Серхио Ромеро.