Давид де Хеа сам е поискал да не играе миналия уикенд срещу Тотнъм, разкри мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал. 

Първоначално холандецът бе споделил, че сам е взел решение испанският страж да пропусне двубоя, но сега се оказа, че самият футболист е поискал това, като го е споделил пред един от треньорите си Франс Хьок. 

Явно Де Хеа твърдо иска да премине в Реал Мадрид и макар и да не е сигурно, че това ще се случи до края на месеца, до затварянето на трансферния прозорец едва ли ще облече екипа на Юнайтед. 

„Ние обсъдихме ситуацията, след като се оказа, че когато Хьок го е запитал дали иска да играе, отговорът е бил „не“. Виждахме, че той не е същият вратар като преди и трябваше да вземем решение“ заяви Ван Гаал.  

По отношение на ситуацията на играча той разкри, че няма никакви промени, като явно всичко ще бъде решено в края на месеца. От Реал обаче явно са сигурни, че ще вземат Де Хеа дори и със закъснение от една година, така че едва ли ще удовлетворят финансовите изисквания на Червените дяволи.