Манчестър Юнайтед вече трябваше да реши ситуацията около Давид де Хеа, казва легендарният вратар на тима Петер Шмайхел. 

Испанецът явно иска да отиде в Реал Мадрид и отказва да поднови договора си, който изтича през следващото лято. Двата клуба обаче не могат да се споразумеят и понастоящем футболистът не знае какво ще се случи, като в събота бе извън групата за двубоя с Тотнъм. 

„След като играчът не е щастлив, той, неговият агент и хората от клуба, трябваше да решат ситуацията отдавна. Тъжно е, че това се проточи и след началото на сезона“ заяви датчанинът пред „Токспорт“. 

„Аз наистина ще съм доволен ако Де Хеа остане, защото през последните два сезона, той бе най-добрият футболист на отбора. Ако обаче иска да си тръгне, по-добре да бъде пуснат, а клубът да продължи напред“ добави Шмайхел, който има и мнение кой трябва да бъде купен на мястото на испанеца. 

„Яспер Силесен е добър вратар, но миналата година Ван Гаал го извади от игра на световното преди изпълнението на дузпи и това показва липса на доверие. Смятам, че той не му вярва на 100%. Според мен, ако Де Хеа си тръгне, вместо него трябва да дойде Лорис, който вече се е доказал във Висшата лига“ изтъкна бившият играч на Червените дяволи.