Давид де Хеа няма да играе в утрешния първи двубой на Манчестър Юнайтед от Висшата лига. 

Това потвърди мениджърът Луис ван Гаал, който ще заложи вероятно на новото попълнение Серхио Ромеро за домакинството срещу Тотнъм. 

Както е известно испанският страж отказа да поднови договора си с Юнайтед, тъй като иска да премине в Реал Мадрид и явно психологическото му състояние не е на ниво. 

„Той няма да играе. Живеем в луд свят на футбола. Трансферният период продължава, но започват и официалните мачове. Никой не знае какво ще се случи. Ясно е обаче, че имаме проблеми с Де Хеа” заяви Ван Гаал. 

„Аз не участвам в този процес и се боря срещу трансферния период. Зная какво означава това за клубовете, мениджърите и играчите. Не е лесно за Давид де Хеа да се справи с настоящата ситуация” добави той.  

Другите вратари в Юнайтед Виктор Валдес и Андерс Линдегор се очаква да напуснат „Олд Трафорд”, така че другият вариант да започне срещу Тотнъм е неопитния Сам Джонстън, който все още няма двубой за първия състав. Маркос Рохо и Бастиан Швайнщайгер също няма да играят, тъй като не са в добър ритъм.