Сагата около преминаването на вратаря Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид е на път да приключи скоро. Или поне така твърди вестник „Марка“. 

Младият испанец отдавна е свързван с преминаване на „Сантяго Бернабеу“ и според изданието двата клуба съвсем скоро ще обявят официално сделката, която ще бъде за 25 милиона евро плюс още 5 милиона в зависимост от представянето. 

24-годишният футболист сам е изразил желание да се завърне в родината си след 4 сезона на „Олд Трафорд“. Той вече отказа нов договор с Червените дяволи, които са принудени да го продадат, като при това положение ще бъдат и на лека печалба от няколко милиона. 

Той ще напусне Юнайтед със 175 мача зад гърба си, в които е допуснал 187 гола, но без съмнение последните му два сезона бяха изключително силни и той демонстрира големия си талант. 

Очаква се официалното му представяне да през следващата седмица, в чието начало по всичко изглежда, че ще бъде обявен и трансфера, тъй като в неделя Испания играе с Беларус европейска квалификация, а Де Хеа е част от националния отбор. 

По този начин новината за неговото идване ще потвърди информацията, че Икер Касияс ще напусне клуба, тъй като няма да приеме ролята да бъде резерва.