Бившият играч на Манчестър Юнайтед, а сега анализатор в „Скай Спортс” Гари Невил, се изказа много остро за играта на отбора, въпреки победата над Саутхемптън снощи с 2:1. 

Успехът бе пети поред за Червените дяволи и те се изкачиха на трето място в  класирането, но като цяло наистина имаха доста късмет да спечелят след два гола на Робин ван Перси. 

„Мисля, че те бяха трагични по отношение на начина, по който си подаваха и не смятам, че може да бъде по-лошо от това. Шокиран съм, защото не можех да повярвам колко много пъти загубиха топката и колко често подаваха назад” заяви Невил. 

„При това говорим за утвърдени и много скъпи играчи в средата на терена и в атака. За защитата има оправдание, защото в нея има млади и неопитни момчета, а и Валенсия и Ашли Йънг действат на различни позиции. Точността обаче бе под всякаква критика и съм сигурен, че Луис ван Гаал ще бъде шокиран, когато изгледа видеозаписа. Аз бях” добави той. 

„Сигурен съм, че в отбора са много щастливи от това трето място. Представянето обаче бе много далеч от стандартите на отбора, въпреки известното подобрение след почивката. Те измъкнаха отличен резултат, защото играха на контраатака, както бе срещу Арсенал. Трябва обаче да се подобрят” изтъкна Невил, чийто думи не се харесаха са Ван Гаал. 

„Той може да говори каквото си иска, защото е бивша легенда, но е важно да знаеш какво приказваш. Не е трудно да се разбере какво искам да кажа, когато твърдя, че е по-добре да внимава какво говори” заяви холандецът.