Луис ван Гаал иска да върне Нани в Манчестър Юнайтед през януари. Поне така твърди в свой ексклузивен материал електронното издание Goal.com.

В момента португалското крило играе под наем в Спортинг Лисабон, след като се завърна в своя бивш отбор само преди 12 седмици под наем за целия сезон.

27-годишният футболист облече екипа на "Лисабонските лъвове" като част от трансфера на бранителя Маркос Рохо, който премина на "Олд Трафорд" през лятото.

В допълнение към това Юнайтед плати и още 16 милиона паунда на иберийците, като наемът на Нани е без сума за преотстъпване, а освен това в момента "Червените дяволи" поемат голяма част от заплатата му.

Първоначално португалецът изобщо не влизаше в плановете на Ван Гаал, но сега специалистът вече бил променил възгледите си за крилото и иска да го върне в отбора си още през зимата. 

Една от причините за това желание на специалиста е решението му да смени схемата на игра и да не разчита повече на 5-3-2 с която отборът стартира сезона. 

Тепърва обаче ще се разбере, дали ще се стигне до връщането на Нани и дали двата отбора ще се разберат, след като договорът за наем на ибериеца е до края на кампанита.