Ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да плати 23.5 милиона паунда за полузащитника на Бенфика Енцо Перес, твърди вестник "Експрес".

Именно това е сумата, заложена в клаузата за откупуване на аржентинския национал, който беше свързван с "червените дяволи" и през лятото, но в крайна сметка остана при лисабонските "орли".

28-годишният халф бе един от основните играчи на Аржентина по време на Мондиал 2014, помагайки на тима да достигне мача за титлата, загубен от Германия с 0:1.

Перес бе считан за почти сигурно ново попълнение на Юнайтед, но вместо това подписа нов 4-годишен договор с Бенфика, с подобрени финансови параметри.

Мениджърът на най-успешния клуб във Висшата лига Луис ван Гаал обаче не се е отказал от аржентинеца и възнамерява да го изкуши с апетитно предложение през зимния трансферен прозорец.

Наличието на клауза за откупуване позволява на Манчестър Юнайтед да прилапа футболиста, ако успее да се договори с него за личните му условия.

Ван Гаал дори вижда Перес като част от своята схема "диамант", където футболистът ще действа отдясно. Холандецът се надява, че присъствието на Анхел Ди Мария и Маркос Рохо на стадион "Олд Трафорд" ще накара Перес да последва своите сънародници в клуба.