Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал обяви, че не робува имена и даде да се разбере, че не може да гарантира титулярното място на Уейн Руни, когато нападателят и капитан на тима се завърнe в състава след наказание.

Английският национал е наказан за два мача и ще пропусне двубоите срещу Уест Бромич и Челси, след като бе изгонен с директен червен картон по време на срещата с Уест Хям.

Холандецът даде да се разбере, че без проблем би забил нападателя и който и да е друг играч на пейката, ако не остане впечатлен по време на тренировките.

"Никой няма запазено място в моя състав, повярвайте ми. Футболистите трябва да си извоюват мястото сред титулярите по време на тренировките", обяви холандецът, цитиран от "Goal.com".

"Всеки един от играчите вече знае това. Винаги съм казвал, че само защото играчите имат големи имена това не значи, че са най-доброто възможно решение за отбора. Търся винаги постоянно ниво на игра - високо. И от отбора и от отделните единици".

Юнайтед вече има своите нови изгряващи звезди - младоците Тейлър Блекет и Пади Макнеър. Двамата получиха шанс, благодарение на контузиите, на основни футболисти.

"Руни, Карик и Джоунс са страхотни играчи, но повярвайте ми, другите футболисти понякога се справят по-добре".

"Не играе роля само името. Вижте например един футболист като Макнеър, който е още много младо момче. Той се справи изключително в първия си мач за отбора и видяхте реакцията на феновете".

"Да, разбира се, Джоунс, Евънс и Смолинг тогава не бяха в строя. Аз обаче винаги съм твърдял, че младите играчи могат да свършат много добра работа".

"Имаме много добри млади футболисти и не само Макнеър и Блекет. Един Лингард също. Техният прогрес е много по-бърз, отколкото си мислим, каза той