Луис ван Гаал гледа към Испания за решения на кризата в защитата на тима, ако се вярва на спекулациите в английската преса.

Вестник Дейли Стар публикува два отделни материала, според които Манчестър Юнайтед следи Дани Алвеш и Жерард Пике.  

Бразилецът вече обяви, че след края на сезона ще напусне Барселона и ще премине в отбор от Висшата Лига. Тогава той ще бъде свободен агент, след като договорът му с каталунците изтече в края на сезона. През другото лято обаче той навършва 32 години и това прави преминаването му в голям отбор като Манчестър Юнайтед малко вероятно.

Въпреки това според Дейли Стар смята, че Юнайтед се интересува от бразилеца. Все пак изданието допълва, че е възможно самият Алвеш да предпочете да премине в Сити. По подобен начин това лято там отиде със свободен трансфер 31-годишният Бакари Саня.

В друг материал същият вестник пише, че Юнайтед следи ситуацията на Жерард Пике и ще опита да изкуши защитника да се върне на "Олд Трафорд". Самият Пике може да поиска подобен трансфер, ако се окаже резерва в състава на каталунците. В момента той се редува за място в състава с Хавиер Масчерано и Жереми Матийо. След появяването на Томас Вермаелен обаче може да се окаже, че Пике ще получи още по-малко шансове за игра.  Роденият на 2 февруари 1987 година Пике бе играч на Манчестър Юнайтед в периода 2004-2008.

Струва си обаче да се отбележи, че Дейли Стар не е от най-авторитетните вестници на острова и днес водещата новина на изданието бе за нашествие на призрачни деца с черни очи.

Същевременно в далеч по-достоверна новина вестник Експрес съобщава за подновен интерес на Манчестър Юнайтед към Фабио Коентрао. Защитникът на Реал Мадрид бе пред трансфер в Юнайтед в последния ден от трансферния прозорец, но в крайна сметка нещата се провалиха.

Сега Луис ван Гаал ще направи нов опит да привлече 26-годишния португалец през януари. Коентрао не е сред твърдите титуляри в Реал Мадрид и белите биха го пуснали при задоволителна оферта.

Вестник Експрес споменава и факта, че футболистът има същия агент като Анхел ди Мария и Радамел Фалкао, което ще улесни нещата при преговорите.