Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сподели, че според него ще му бъде лесно да интегрира новите играчи в състава си.

В утрешния мач на "Червените дяволи" срещу КПР у дома можем да станем свидетели на петима играчи, които дебютират на "Олд Трафорд" в състава на домакините - Фалкао, Блинд, Рохо, Ди Мария и Шоу.

Запитан как смята да използва в състава си новите си играчи, менижърът на Юнайтед отговори, че за него това е лесно.

"За един треньор това винаги е лесно, защото той решава на базата, на това, което е наблюдавал. Аз съм такъв и правя това нещо. Нямам никакви притеснения, защото съм го правил в продължение на цели 25 години", обяви Ван Гаал, цитиран от "Мирър".

"Винаги искаш да купиш най-добрите играчи на тези позиции, на които имаш нужда. Смея да твърдя, че се справихме много добре по време на трансферния прозорец, въпреки че няма да играем в Шампионската лига през този сезон".

"Играчите обаче пристигат в Манчестър Юнайтед и сега това нещо трябва да даде своите резултати и да започне нашия сезон".

"Има обаче два различни въпроса - какво очакват феновете и какво очаквам аз. Разбира се, че те ще очакват едно ново начало и с оглед на играчите, които взехме, да постигаме победи".

"Аз обаче знам като треньор, че когато имаме шестима нови играчи и същевременно са ни напуснали една камара футболисти, тук вече йерархията е нова и различна.

Най-големият проблем на Ван Гаал са многото контузии. Част от играчите просто не издържаха на двуразовите тренировки на холандеца, които той въведе в клуба. Това нещо го накара да промени тренировъчния си план.

"Аз не само оценявам играчите, но го правя и със себе си и моя екип. Списъкът с контузии е много голям проблем пред нас. Смених начина на подготовка заради това", отсече той.