Една от легендите на Манчестър Юнайтед Гари Невил още не може да схване логиката в продажбата на Дани Уелбек, на прекия конкурент за място в челната четворка Арсенал.

"Червените дяволи" се разделиха с нападателя срещу сумата от 16 милиона паунда, а дни след преминаването си на "Емиратс" футболистът демонстрира отлична форма, като вкара 2 гола за Англия при успеха срещу Швейцария на старта, на европейските квалификации.

"Още не мога да разбера защо Манчестър Юнайтед продаде Уелбек на Арсенал", заяви Невил пред "ТолкСпорт".

"След всички цифри, които бяха платени през това лято и с оглед на факта, че работих с него през последната седмица, се питам как така го пуснаха срещу само 16 милиона паунда?".

"През лятото купихме леви и десни бекове, като плащахме по 15 милиона паунда. Как така Арсенал взе Уелбек за само 16 милиона?".

"Това е странно решение от страна на Юнайтед. Наистина е странно, че подсилваш с нападател пряк конкурент за място в челната четворка. При това нападател, който помагаше за конкуренцията в отбора. Не успявам да разбера логиката на този трансфер, макар да се опитвам да я схвана по два-три начина", завърши Невил.