Кристъл Палас взе под наем до края на сезона Уилфрид Заха от  Манчестър Юнайтед, потвърдиха официално от клуба.

Заха се превърна в последния трансфер на Сър Алекс Фъргюсън, който го купи през януари 2013 година за 10 милиона лири, след което го остави под наем до края на сезона в Кристъл Палас.

През лятото Заха дойде на "Олд Трафорд", но не успя да се наложи в състава, като имаше и спекулации за лични проблеми с мениджъра Дейвид Мойс. През зимата той бе даден под наем на Кардиф.

Преди началото на този сезон той отново се завърна в Манчестър Юнайтед, но получи още по-малко възможности за изява от Луис ван Гаал, който не го пускаше в игра дори в маловажни мачове. Така логично се стига до нов престой под наем в родния му клуб.

"Манчестър Юнайтед е голям отбор, но нещата не се развиха добре за мен. Нямах шанса да покажа таланта си и да играя много", коментира Заха.

"Затова беше най-добре да отида под наем, да натрупам опит и евентуално да се върна като по-добър играч".

"За мен бе огромен опит и очевидно играчите, с които работих и говорих ми помогнаха много - като Гигси, Робин и Руни. Да говоря с такива хора винаги ще помогне на кариерата ми".

"Робин ми дава съвети как да реализирам и кой друг е по-добър във вкарването от Робин. Просто да ги гледам на тренировки мисля че ме разви още повече".