Арсенал се интересува от халфа на Волфсбург Луис Густаво и е готов да предложи в Лукас Подолски плюс доплащане. Това пише днес вестник Мирър.

Според изданието Арсен Венгер е пратил скаути, които да наблюдават играта на Луис Густаво в  мача срещу Байерн Мюнхен на старта на Бундеслигата в петък.

Ден по-късно Венгер е имал скаут и на дербито между Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен. Предполага се, че там е бил наблюдаван Марко Ройс, но сега приоритетът на Арсенал е дефанзивен халф.

Смята се, че Волфсбург има интерес към Подолски, което прави сделката още по-вероятна. Ако премине при "Вълците" Подолски ще стане втория футболист на Арсенал в отбора, след като Никлас Бендтнер дойде със свободен трансфер.

"Артилеристите" бяха свързвани с трансфер на Луис Густаво още миналото лято, но тогава той предпочете да остане в Бундеслигата, за да има гарантирано титулярно място преди световното първенство в Бразилия. Сега Арсенал ще има опита нова офанзива за Луис Густаво.

Същевременно италианската преса информира за интерес към Подолски от страна на Ювентус. "Бианконерите" искат да вземат играча под наем, с опция за трансфер през следващото лято.

Според "Кориере дело Спорт" обаче Юве не е доволен от забавянето на нещата около Подолски и вече мисли за други алтернативи. Така тимът е насочил вниманието си към Джердан Шакири от Байерн.

Швейцарският национал бе предимно резерва през миналия сезон и сега може да се съгласи на трансфер, за да потърси повече шансове за изява.

Според "Гадзета дело Спорт" пък "Старата Госпожа" се интересува още от Радамел Фалкао или Хавиер Ернандес. Далеч по-вероятен е трансферът на втория, на когото Луис ван Гаал вече съобщи, че е свободен да си търси отбор.