Младата надежда на Манчестър Юнайтед и Белгия Аднан Янузай е получил смъртни заплахи от косовски албанци заради решението си да представлява белгийския национален тим, пише "Дейли Меил".

Около това за коя страна да играе младият футболист имаше доста голяма сага, тъй като той можеше да избира между пет страни, включително и Англия, която бе допълнителен вариант. Другите варианти бяха Турция, Сърбия, Косово, Албания и родината му Белгия за която избра да играе.

Семейството на младия полузащитник е живяло в Косово преди да емигрира за Белгия и очевидно местните са приели решението на младока да се отрече от корените си много тежко.

Косовските албанци, които са отправили заплахите към 19-годишния футболист, са го предупредили да не стъпва изобщо в Косово, където семейството му е живяло до 1992 година. 

Решението да играе за Белгия Янузай взе малко преди Мондиала, но той така и не получи особено големи шансове на Световните финали и ролята му в състава на "Червените дяволи" по време на тях бе по-скоро периферна.