Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал няма да разчита на Маруан Фелаини и е наредил той да бъде продаден. Това твърди днес вестник Дейли Мейл.

В момента и двамата са на световното първенство в Бразилия, където воденият от Ван Гаал тим на Холандия ще играе на четвъртфиналите на турнира срещу Коста Рика. Фелаини пък е в тима на Белгия, който се изправя срещу Аржентина.

Въпреки че Ван Гаал все още не е дошъл на "Олд Трафорд", там тече усилена трансферна дейност. Вече бяха привлечени официално първите двама нови футболисти - халфът на Атлетик Билбао Андер Ерера и защитникът на Саутхямтън Люк Шоу.

Същевременно обаче ще има напуснали и Фелаини ще бъде първата жертва на новия режим. Според Дейли Мейл Ван Гаал не смята, че халфът е "типът играч за Манчестър Юнайтед" и е инструктирал изпълнителният директор Ед Уудуърд да го продаде преди края на сезона.

Така Фелаини ще последва бившия си мениджър от Евертън Дейвид Мойс, който бе уволнен малко преди края на сезона. Престоят на двамата на "Олд Трафорд" бе провал и феновете виждат в тяхно лице основните виновници за състоянието на отбора.

Ван Гаал вече обяви, че няма да си взима почивка и веднага ще започне работа в клуба. Заради предстоящият мач на Белгия срещу Аржентина е малко вероятно Фелаини да замине с Манчестър Юнайтед на предсезонното турне в САЩ. Така шансовете на Фелаини да накара холандеца да размисли са минимални.