Мениджърът Микел Артета предизвика водения от него отбор на Арсенал да "покаже зъбите си" преди важното гостуване на Ливърпул в Северен Лондон в неделя. Столичани ще бъдат без някои от най-важните си футболисти в ключовия мач от Висшата лига срещу "червените".

Капитанът Мартин Йодегор и защитникът Уилям Салиба със сигурност ще пропуснат сблъсъка утре съответно заради контузия и наказание, докато Букайо Сака, Юриен Тимбер и Рикардо Калафиори също са под съмнение поради травми.

Има малка надежда, че Сака, който отсъстваше в последните два мача на лондончани заради проблем със сухожилието, може да бъде на разположение на Артета.

"Обичам да гледам как различни индивидуалности и отбори реагират на това. Това е нещо като поглед надолу? Мразя го. Просто покажете зъбите си. Покажете колко много го искате. Това означава възможности за други хора и възможности за нас като един екип да се бунтуваме срещу определени ситуации. Когато загубиш своя капитан, това е голямо нещо. Когато загубиш своя централен защитник, краен защитник и още един краен бранител, друг нападател и крило, отборът просто трябва да има ресурсите да ги замени. Преди всичко психически се адаптирайте към това и след това поддържайте същото убеждение, че дори и така сме страхотен отбор", коментира испанският специалист пред медиите в събота.

През миналата седмица Арсенал загуби изненадващо с 0:2 като гост на Борнемут и това беше първо поражение за столичани през сезона.  Микел Артета не е изненадан от добрата работа на новия мениджър Арне Слот в Ливърпул.

"Те имат всички необходими условия, които вече са създадени. Арне е наистина добър мениджър. Той наследи екип, който е успешен и му даде усещането да поддържа и да се развива в посоката, която смята, че е най-правилна. Те са един от най-добрите отбори през последното десетилетие и със сигурност в историята на Висшата лига, защото се конкурираха с Манчестър Сити, който създаваше рекорд след рекорд. Това показва безмилостен и печеливш манталитет. Да вярваш постоянно, дори ако някои хора смятат, че не можеш да го постигнеш. Работата им има ясна идентичност и това е нещо забележително", добави още Артета.