Мениджърът на Арсенал Микел Артета поиска от футболистите на тима да използват "болката" от загубата срещу Борнемут, за да реагират срещу Шахтьор Донецк в мача от Шампионската лига утре, предаде АФП.

"Артилеристите допуснаха първо поражение във Висшата лига в събота, а защитникът Уилям Салиба бе изгонен още в 30-ата минута на срещата. Арсенал е на четвърто място в класирането - на четири точки от Ливърпул, който приема в мач от първенството в неделя.

"Сега е важно да реагираме. Загубата е част от играта, от спорта. Тя стана при много странни условия. Но нека минем на друго нещо, да запазим болката, която все още имаме в корема си и да я използваме за мача утре", каза испанецът.

"Срещу Шахтьор трябва да се върнем към победите, като сега загубихме за първи път в последните шест месеца. Нека го направим", призова треньорът. Последното поражение на отбора от Лондон бе срещу Байерн Мюнхен (0:1) в четвъртфинал на Шампионската лига на 17 април. Загубата в събота дойде без капитана Мартин Йодегор и крилото Букайо Сака, които са контузени.

"Искаме да печелим, независимо от контекста. В действителност направихме си мача много труден. Вече става трудно заради играчите, които ни липсват, сгъстения календар, но такова е положението", каза още Артета.

В Шампионската лига Арсенал завърши 0:0 с Аталанта в Бергамо, а след това победи Пари Сен Жермен с 2:0 при домакинството си.