Букайо Сака отпадна от групата на националния отбор по футбол на Англия за мача от Лигата на нациите срещу Финландия в неделя, съобщава агенция ДПА. Крилото получи контузия в двубоя с Гърция в сряда и не е в кондиция за срещата в Хелзинки. 

Сака е освободен от лагера на Англия и ще се завърне на базата на Арсенал за допълнителни прегледи. "Артилеристите", кандидати за шампиони на Висшата лига, срещат Борнемут в края на следващата седмица. 

От гостуването във Финландия отпада и халфът Къртис Джоунс от Ливърпул, който е освободен по лични причини. Той бе включен в групата на националния отбор в последния момент и не игра срещу Гърция. 

Капитанът Хари Кейн бе един 22-та футболисти, които тренираха в събота, но все още не е ясно дали нападателят е напълно възстановен от контузия. Той я получи в мач на Байерн Мюнхен, а неговото отсъствие принуди временния селекционер Лий Карсли да смени схемата за срещата с Гърция. Джуд Белингам игра като "фалшива деветка" пред Фил Фоудън, Сака, Коул Палмър и Антъни Гордън, а англичаните загубиха с 1:2. 

Англия няма право на повече грешки, ако иска да спечели групата си и да си гарантира мястото в Лига А за следващото издание на турнира.