Испанският полузащитник на Арсенал Микел Мерино вече дебютира за новия си отбор и заяви, че лодночани са "обсебени" от стремежа към печелене на трофеи и затова е избрал този клуб. Той записа първите си минути за "артилеристите", влизайки като резерва при домакинската победа с 2:0 над Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

Мерино заяви, че е използвал месеца, в който се възстановяваше от контузията, получена на тренировка в края на август, за да свикне с методите на Микел Артета и е убеден, че те ще донесат трофей на отбора.

"Психологията на този клуб е изключителна - не само на терена, но и в тренировките, в начина, по който се концентрират върху отделните детайли", коментира Микел Мерино, цитиран от изданието еxpress.co.uk.

"Когато говорих с Микел и видях какъв е неговият план, не само с мен, а и с целия отбор, и каква е културата, почувствах, че съм на правилното място, за да направя следващата стъпка в кариерата си", добави 28-годишният испански футболист.

"Искам да се развивам, да уча нови неща и мисля, че това е правилното място за мен, за да продължа да се развивам и да продължа да печеля. Спечелването на трофеи е основното нещо за всички. Те са обсебени от това. Може да се види, че победите са основното нещо за нас", каза още Мерино.

"Методите на Микел Артета са напълно нови за мен, така очевидно ще отнеме време да се адаптирам напълно. Тук правят неща, които не съм виждал в кариерата си. Когато осъзнаеш тези методи, си на различно ниво, защото те предизвикват всеки един ден - не само физически, а и психически", продължи футболистът на Арсенал.

"Беше ми трудно след контузията, ако трябва да съм честен. И възстановяването не беше лесно чисто психически. Всички в клуба се отнасят много добре към мен, така че мога да усетя подкрепата", завърши Микел Мерино.

Снимка: БГНЕС