Арсенал е напълно способен да прекъсне още през този сезон 21-годишното си чакане за титла в английското първенство по футбол, сигурен е нападателят на отбора Букайо Сака. Лондончани бяха втори през 2022/2023 и атакуваха трофея отново през миналия сезон, но останаха зад Манчестър Сити за втора поредна година. 

Сака обаче е категоричен, че победата с 2:0 срещу силен отбор като Пари Сен Жермен в Шампионската лига по футбол показва стойността на "артилеристите" и техните амбиции за трофеи. 

"Не искам да ни поставям толкова рано под тежестта на очакванията, но мисля, че през тази година можем да спечелим титлата. През последните две години бяхме изключително близо и се надявам този път вече да успеем да постигнем голямата ни цел", заяви Сака за CBS Sports, цитиран от агенция Ройтерс. 

Сака се превърна бързо в може би най-важния играч за Арсенал и беше водещ голмайстор на отбора през миналата година, но трофеите все още липсват. Той каза, че неуспехите само амбицират повече футболистите на лондонския гранд. 

"Натрупахме твърде много втори места през последните няколко години. Това ме амбицира още повече да го направим през този сезон. Аз лично вярвам в това, което говоря и в това, което правя на терена. Вярата помага и ние знаем, че сме водещ отбор. Доказахме го срещу Пари Сен Жермен. Казах на момчетата, че трябва да мачкаме най-вече тогава, когато на нашия стадион идва голям отбор", каза той за Amazon Prime.