Тийнейджърът Ийтън Нванери вкара първите си голове за Арсенал, който постигна победа над Болтън и достигна до четвъртия кръг на Карабао Къп. 17-годишният младеж, който за първи път стартира в първия отбор, вкара в празната врата след пас на Рахим Стърлинг, преди да се възползва от небрежната игра на тима от Лига 1, за да получи топката от Деклан Райс и да я търкулне под вратаря на гостите Люк Саутууд.

Двата гола на Нванери дойдоха, след като той вече беше взел участие в откриването на Арсенал в 16-ата минута, когато Скот Арфийлд не успя да изчисти топката, а Райс я прати спокойно в долния ъгъл. В 64-ата минута Рахийм Стърлинг се разписа от няколко метра, след като Саутууд изпусна удара на Букайо Сака, за да вкара първия си гол в цветовете на Арсенал в първия си мач, откакто се присъедини към лондонския противник Челси това лято.

Кай Хавертц завърши убедителната победа на стадион "Емирейтс", след като насочи към вратата отскочилата топка, когато ударът на Стърлинг беше спасен. В 53-ата минута Аарон Колинс върна едно попадение за Болтън след брилянтна контраатака. В крайна сметка това беше утешително, но не позволи на тийнейджъра на Арсенал Джак Портър да получи чиста мрежа при рекордния си дебют.

На 16 години и 72 дни той стана най-младият играч, започнал мач за първия отбор на "артилеристите", с което подобри рекорда на Сеск Фабрегас от октомври 2003 г. Портър беше повикан, след като титулярят Давид Рая се оказа с контузия в бедрото, а привлечения през лятото Нето не можеше да пази за Купата на Лигата, защото вече бе участвал в турнира с Борнемут.