Завръщането на капитана на Арсенал Мартин Йодегор след контузия на глезена е "въпрос на седмици", каза мениджърът на тима Микел Артета.

25-годишният футболист пропусна последните три мача на "артилеристите", след като получи травмата по време на двубой с националния тим на Норвегия на 9 септември.

Новината за предстоящото завръщане на Йодегор е добра за клуба от северен Лондон, който завърши 2:2 с шампиона Манчестър Сити в неделя. Артета уточни обаче, че капитанът на Норвегия едва ли ще се появи в игра преди международната пауза следващия месец.

Говорейки преди двубоя от третия кръг на Купата на Лигата срещу Болтън в сряда, испанецът каза: "Мисля, че това ще бъде въпрос на седмици, но колко точно, не мога да кажа. Може да ни изненада, но е малко вероятно той да се завърне преди паузата за международните отбори".

Артета добави, че защитникът Александър Зинченко ще остане извън терена "още няколко седмици".

Треньорът на Арсенал също отговори на въпрос относно защитните тактики, след като гостите бяха с 10 души на стадион "Етихад" в неделя, и каза, че ще бъде "много жалко", ако не се поучават от предишни грешки.

Леандро Тросар изрита топката и беше изгонен за второ нарушение с жълт картон точно преди полувремето, като "топчиите" водеха с 2:1. Сити стигнаха до равенството в осмата минута на добавеното време на втората част, когато Джон Стоунс се разписа за крайното 2:2 след центриране от ъглов удар.