Микел Артета похвали Арсенал заради желанието да печели „грозно“, след като Артилеристите надвиха местния си съперник Тотнъм с 1:0. 

Габриел Магаляеш вкара с глава след паузата след корнер, а мачът предложи голяма битка и 8 жълти картона, като чистите положения бяха малко. 

„Ние разполагаме с по-здрави играчи, които обичат да се борят и да печелят. Понякога, за да побеждаваш обаче, трябва да го правиш по начин, който някои хора наричат „грозен“. Да се наслаждаваш на подобни мачове е голям комплимент за този отбор и да успяваме да го правим е страхотно“ заяви Артета. 

„Показахме устойчивост, защото знаехме, че ще е много трудно. Атмосферата на стадиона бе невероятна. През първото полувреме трябваше да направим повече, но така или иначе знаехме, че можем да ги нараним при статичните положения. Не бяхме добри с топката и тяхната преса ни затруни, но пък се защитавахме отлично“ добави той. 

„Да печелим така наистина показва израстване. Много съм доволен, защото ни липсваха ключови фигури, но пък момчетата показаха правилно отношение и дочакаха своя момент“ изтъкна босът на Арсенал, чийто тим остана на 2 точки от Ман Сити преди гостуването си на „Етихад“ в неделя.