Микел Артета вече ще бъде  един от най-добре платените мениджъри във Висшата лига, след като подписа нов 3-годишен договор с Арсенал до лятото на 2027-а. Това стана в навечерието на дербитата срещу Тотнъм и Манчестър Сити. 

Според „Дейли Мейл“ неговото възнаграждение ще бъде близко до това на боса на шампионите Пеп Гуардиола, който получава по 20 милиона паунда на година в Ман Сити. 

Досега Артета получаваше по 9 милиона лири на сезон, което означава, че увеличението на заплатата му е двойно, ако не и повече. 

Той обаче  определено си заслужава парите, след като превърна Артилеристите в основен конкурент на Гражданите и в последните два сезона лондончани бяха много близо до титлата. 

„Чувствам се изключително горд и развълнуван и очаквам с нетърпение това, което предстои. Страхотен късметлия съм, че мога да работя всеки ден със страхотни хора, като с всички споделяме една и съща амбиция. Чувствам се вдъхновен, предизвикан и подкрепен и искам да постигна  много повече от това, което вече направихме“ заяви Артета. 

Той пое отбора през 2019-а заменяйки Унай Емери, след като преди това натрупа умения именно като помощник на Гуардиола и веднага спечели ФА Къп, след което прогресът на клуба бе изключително значим.