Арсенал иска да получи поне 30 милиона паунда за резервния си нападател Еди Нкетиа и затова отряза Нотингам, който бе готов да плати 25 милиона за играча и да добави още няколко милиона във вид на бонуси. 

Разговорите с Форест обаче се очаква да продължат в стремежа да бъде постигнато споразумение, като е много вероятно футболистът да се раздели с Артилеристите до края на месеца. 

По-рано през лятото от Марсилия също имаха интерес към него, но до сделка не се стигна. Французите се насочиха към Мейсън Грийнууд, което е на път да се окаже брилянтен ход, защото той вкара 2 гола в дебюта си в Лига 1. 

Нотингам остава на полпозиция за Нкетиа, въпреки че и от Кристъл Палас се интересуваха от него. Тимът от „Сити Граунд” има Крис Ууд и Тайо Ауоний в нападение, но търси по-сериозна фигура за атаката си. 

На 25 години футболистът на Арсенал навлиза в най-силния период от кариерата си, след като през последните сезони имаше доста добри включвания за лондончани, макар и във Висшата лига да влизаше предимно от пейката.