В Италия се твърди, че Болоня иска от Базел да намали клаузата си за продажба на Рикардо Калафиори и настоява, че няма да позволи на играча да се присъедини към Арсенал за по-малко от 50 млн. евро, като отказва да включи Якуб Кивиор в сделката. Болоня очаква Калафиори да започне предсезонната подготовка с отбора този месец.

Вестник "Ил Ресто дел Карлино" и "Кориере дело спорт" съобщават, че новата звезда на Италия ще се завърне в тренировъчния център на клуба на 20 юли, за да започне предсезонната подготовка с Болоня, освен ако преди това клубът му не приеме оферта от Арсенал. 22-годишният бранител вече договори условията си с артилеристите, но Болоня не е съгласен с офертата на лондончани.

Според двете италиански медии Рособлу искат поне 50 млн. евро плюс допълнителни бонуси, докато от Арсенал са покрили тази цена само чрез включването на бонуси, свързани с представянето. Последната оферта на Арсенал за Калафиори е 45 млн. евро плюс 5 млн. евро добавки, което все още не е достатъчно за Рособлу.

Местният вестник допълва, че Болоня е отказала да получи Якуб Кивиор в сделката за размяна на играчи плюс пари. Те се интересуват от полския национал, но биха го привлекли само с отделна сделка. Съобщава се също така, че Болоня води преговори с Базел за намаляване на клаузата за продажба, която в момента е определена на 50%.

Калафиори се присъедини към Болоня от Базел само за 4 млн. евро миналото лято, но швейцарският клуб има право да получи половината от трансферната сума от следващата продажба на защитника.