Английският Арсенал направи добър старт на сезона, оставайки непобеден във всички турнири. Макар тимът да се намира на пето място във временното класиране във Висшата лига с 14 точки, на четири от лидера Манчестър Сити, лондончани имат четири победи и две равенства в досегашните си срещи.

"Трябва да продължим по същия начин", каза мениджърът на Арсенал Микел Артета преди гостуването на Борнемут в събота. "Това е настройката, която искаме във всеки мач, да се стремим към победата и вече го направихме в различни ситуации от началото на сезона", добави испанският специалист пред репортери по-рано днес.

"Нещата ще продължат да се променят и вече виждате, че се случват различни неща в отбора. Играем на всеки три дни, трябва да побеждаваме, да се състезаваме в различни турнири, но това е предизвикателство, за което сме готови", заяви още Артета.

Деклан Райс бе заменен на почивката при равенството 2:2 с Тотнъм през миналия уикенд, а заради контузията той може да пропусне следващия мач на Арсенал.

"Той все още не е тренирал, имаме още едно занимание по-късно и ще видим дали има повече новини днес", коментира Микел Артета по отношение на Райд.

Испанецът потвърди, че другите контузени Габриел Мартинели и Леандро Тросар, както и Букайо Сака също не са тренирали през седмицата.

"Най-важен е следващият мач и той е срещу Борнемут", завърши Артета.