Арсенал не се представя достатъчно добре в нападение, но въпреки това не мисли за привличането на нападател през януари. Това обяви мениджърът Микел Артета след критиките към Еди Нкетиа и Габриел Жезус.

Двамата стартираха срещу Тотнъм, но не успяха да отбележат, като се заговори, че клубът проявява интерес към наказания в момента Айвън Тони, който бе препоръчан горещо и от анализатора Пол Мърсън.

„Има различни начини да вкарваш голове и ние бележим. Със сигурност обаче, предвид шансовете които създадохме досега, трябваше да сме реализирали много повече” заяви Артета, чийто тим има 11 попадения в първите 6 мача от сезона във Висшата лига.

„Не мислим обаче за привличането на нападател през януари. В атаката си разполагаме с много добри футболисти. Вярно е, че имаме и някои контузии, но ще продължим с футболистите, които са в отбора” добави испанецът, който все пак постави Тони сред хората, които в момента олицетворяват класическия №9.

„Тази позиция отново се завръща. Има играчи като Хари Кейн, Ерлинг Холанд, Айвън Тони и Александър Митрович, които са примери за футболисти, бележещи много голове”.