Фулъм измъкна 2:2 от Арсенал като гост с 10 човека в мач от 3-ия кръг на Висшата лига. Андреас Перейра откри резултата още в 1-ата минута, но през втората част Букайо Сака и Еди Нкетия само в рамките на 3 минути обърнаха развоя на срещата. Калвин Баси бе изгонен след втори жълт картон и домакините се виждаха победители, но бяха шокирани от Жоао Палиня в края.

След по-малко от 60 секунди игра Фулъм поведе. При разиграване на топката Букайо Сака сбърка с пас назад, Андреас Перейра овладя и напредна, след което видя, че вратарят Рамсдейл се връща назад и не е на добра позиция и бе точен с удар от около 25 метра.

В 12-ата минута “артилеристите” бяха близо до изразяване на резултата, но Хавертц не успя да реализира от отлична позиция. След половин час игра Сака имаше чудесен шанс с глава, но ударът му бе неточен.

Минути преди края на първата част Йодегор прати топката във вратата на Бернд Лено, но попадението на норвежеца бе отменено заради засада.

В 68-ата минута Виейра бе препънат в наказателното поле и реферът Пол Тиърни посочи бялата точка. Букайо Сака изпълни дузпата и изравни резултата.

Само три минути трябваха на Арсенал за пълния обрат. От лявото крило Виейра пусна успореден пас в наказателното, където Нкетия бе заел добра позиция, изпреварвайки защитник и направи 2:1.

Малко по-късно Калвин Баси си изкара втори жълт картон и остави "котиджърс" с 10 души на терена.

Три минути преди да изтечe редовното време, Фулъм успя да изравни. При изпълнение на корнер вляво от вратата Палиня се оказа най-съобразителен и засече топката във вратата.

В 97-ата минута Траоре можеше да донесе трите очки за гостите, след като при бърза контраатака се озова сам срещу Рамсдейл, но вратарят спаси. Последният шанс в мача се откри пред Фабио Виейера, но Лено отново спаси.

Така Арсенал загуби пълния си актив и събра 7 точки, като остана втори преди останалите мачове от кръга, докато Фулъм е с 4 на 11-о място.