В Арсенал започнаха сериозно да се превъзнасят по тинейджъра Итън Нуанери, който в неделя стана най-младият играч записал участие във Висшата лига. 

Микел Артета го пусна в края срещу Брентфорд и на 15 години и 181 дни той подобри рекорда, като в клуба са убедени, че бъдещето му ще бъде блестящо. 

В клуба са убедени, че той ще се превърне в един от най-добрите играчи излезли от академията на лондончани и ще надмине Джак Уилшър и Сеск Фабрегас. 

Срещу Брентфорд той влезе на атакуваща позиция, но в младежките двубои през сезона се е подвизавал на различни постове, като може да върши отлична работа, където и да бъде поставен. 

„Той се чувства комфортно на всеки пост. Ще бъде страхотен като десен защитник. Много бързо се адаптира, където и да бъде поставен и ще бъде напълно завършен футболист“ заяви източник от клуба. 

Нуанери получава много похвали за своята техника, интелигентност и способност да вижда и създава положения, които останалите не могат. Освен това той е изключително зрял за възрастта си, така че за него вероятно тепърва ще започва да се говори повече и повече.