Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е невъзможно едновременно да се защити здравето на играчите и осигуряването на интегритета на Висшата лига по време на празничния цикъл на фона на пандемията от коронавирус.

Серия от отложени мачове по време на празничния период доведоха сгъстения цикъл отново във фокуса и мениджърът на Арсенал е на мнение, че не е възможно както да се защити здравето на играчите, така и интегритета на Премиършип. „Имахме среща на мениджърите, където се опитахме да изложим нашите емоции и ситуацията, но решенията са вече взети, така че сега няма да променим това“, започна той.

„Това, което казах беше, че обсъждаме две неща – здравето на играчите и интегритета на Висшата лига. В тази ситуация мисля, че ние си губим времето, когато се опитваме да постигнем и двете, защото тогава хората казват, че трябва да се използва разум, и разумът отново в тази ситуация не работи. Така че дали променим правилата, променим тестовата система за коронавирус, променим нещо друго или не можем да продължим да правим това, да постигнем тези две неща, защото е просто невъзможно“, завърши Артета.