Арсенал потвърди трансфера на левия бек на Бенфика Нуно Тавареш. Сделката е за 6.8 млн. паунда, а отделно лондончани ще платят още 1.5 млн. паунда под формата на бонуси.

Тавареш ще играе с номер 20 през новия сезон и ще се конкурира за позицията с Кийрън Тиърни. Младият португалец ще се присъедини към подготовката на новия си тим, след като изтече периодът му на изолация.

“Посрещаме Нуно в клуба. Той е млад играч със страхотно бъдеще, който се развива много добре в Бенфика през последните години. Нуно ще ни донесе още опции в защита и много енергия по левия фланг”, заяви мениджърът на Арсенал Микел Артета.

“Много се вълнувам, че идвам в толкова голям клуб, който дава шанс на младите играчи. Много съм щастлив. Харесвам Емил Смит Роу, защото е от моето поколение. Играл съм срещу него с Бенфика. Букайо Сака също е много добър. Те са млади, но много добри играчи. В миналото харесвах много Тиери Анри”, каза 21-годишният Тавареш.

Очаква се в следващите дни Арсенал да завърши и трансфера на Алберт Сомби Локонга от Андерлехт. Халфът ще струва около 18 млн. паунда. Лондончани искат и защитника на Брайтън Бен Уайт, чиято цена е 55 млн.