Манчестър Юнайтед постигна инфарктна победа с 2:1 над Арсенал в голямото дерби от 36-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Олд Трафорд".

Гостите излязоха с доста променен състав и Арсен Венгер реши да даде шанс на някои от резервите си, но въпреки това отборът на лондончани се представи изключително мъжки в този мач.

Погба откри за домакините в 16-ата минута и даде аванс на тима си в резултата. Мхитарян обаче наказа бившия си клуб с попадение в 51-ата минута. В 91-ата минута Фелаини донесе успеха на домакините.

Домакините получиха тежък удар, тъй като малко след почивката загубиха Лукаку, който се контузи и бе принудително заменен.

След този мач Юнайтед е 2-и с актив от 77 точки и е на 3 пункта пред Ливърпул, докато Арсенал е 6-и с 57 точки.


Срещата започна с доста добро темпо, като и двата тима атакуваха още от първата минута.

Все пак обаче далеч по-опитният състав на домакините успя да открие резултата след гол на Погба в 16-ата минута.

Лукаку центрира прекрасно за Санчес и чилиецът нацели гредата, но топката дойде точно на крака на халфа и той я прати в мрежата.

Малко след това Мхитарян бе на косъм да изравни за гостите, но ударът му премина опасни близо покрай вратата.

През следващите минути темпото бе доста добро, като лондончани създадоха няколко добри атаки от които не произлезе нищо опасно.

В 35-ата минута Обамеянг засече с глава прекрасно центриране на Бейерин, но ударът на габонския национал не бе силен и стражът на домакините без проблеми улови.

Maлко преди почивката Юнайтед бе близо до втори гол, но едно центриране на Йънг срещна гредата.

До почивката нямаше повече попадения и резултатът остана непроменен на полувремето.

Второто полувреме започна страхотно за гостите и в 51-ата минута Мхитарян с прекрасен удар по земя малко преди наказателното поле успя да изравни.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно. 

В 89-ата минута Фелаини вкара топката във вратата, но в крайна сметка страничният рефер вдигна флага за засада и отмени попадението на домакините.

В 91-ата минута обаче Фелаини се разписа и този път попадението бе зачетено. Той засече с глава центриране в наказателното поле и топката прехвърли Оспина. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – АРСЕНАЛ 2:1
1:0 Погба 16
1:1 Мхитарян 51
2:1 Фелаини 91

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Линдельоф, Йънг, Матич, Ерера (64 – Марсиал), Погба, Лингард (64 – Фелаини), Санчес, Лукаку (50 – Рашфорд)

Арсенал: Оспина, Колашинац (65 – Монреал), Чембърс, Бейерин, Мавропанос, Мхитарян, Джака, Иуоби, Мейтланд-Нилс, Обемаянг, Нелсън (64 – Уелбек)