Арсен Венгер обяви англичаните за майсторите на симулациите два дни преди дербито на Северен Лондон между Арсенал и Тотнъм.  Деле Али от Шпорите получи жълт картон в двубоя с Ливърпул именно заради подобно действие, а съотборникът му Хари Кейн бе обвинен от Върджил ван Дайк в симулация при първия наказателен удар в същия мач. 

„Помня, как тук имаше големи полемики в някои случаи, когато чужденци бяха направили подобно нещо. Явно обаче английските футболисти се учат бързо и в момента може би те са най-добрите в симулациите“ заяви Венгер. 

През ноември французинът не спести критики и към Рахийм Стърлинг, за когото каза, че е „симулирал добре“ след загубата на Арсенал от Манчестър Сити с 1:3. Той определено не изглежда съгласен  с Маурисио Почетино, който обяви след двубоя с Ливърпул, че във футбола е важно да заблудиш съперника. 

„Симулациите нямат място във футбола и ние трябва да се отървем от тях. Аз никога не казвам на своите играчи да симулират. Понякога футболистите може би си играят донякъде с правилата. Колко далеч могат да стигнат зависи от съдиите“ добави той. 

Както е известно от този сезон в Англия бе въведено наказание от 2 мача за симулация, като комисия от трима души разглежда отделните ситуации и може да налага санкцията.