Уест Бромич – Арсенал, мач от 29-ия кръг на Висшата лига, „Дъ Хоуторнс”, 14,30 часа
 
Групата на Уест Бромич: Фостър, Майхил, Доусън, Ниом, Макоули, К. Уилсън, М. Уилсън, Олсон, Еванс, Галоуей, Брънт, Флечър, Фийлд, Якоб, Маклейн, Шадли, Рондон, Робсън-Кану, Леко
 
Контузени: Морисън, Филипс
 
Групата на Арсенал: Чех, Оспина, Бейерин, Гибс, Холдинг, Габриел, Мертезакер, Кошчелни, Мустафи, Монреал, Гибс, Коклен, Джака, Рамзи, Окслейд-Чембърлейн, Елнени, Йозил, Уолкот, Уолкот, Рене-Аделед, Айоби, Перес, Санчес, Жиру, Уелбек
 
Контузен: Касорла
Под въпрос: Елнени, Гибс, Окслейд-Чембърлейн

Гледайте мача на живо тук!
 
Прогноза
 
Загубите за Арсенал започнаха да следват една след друга и тимът има нужда от сериозно подобрение, защото в противен случай рискува да остане и извън четворката. Успехът срещу Линкълн за ФА Къп повъзвърна малко от увереността, но така или иначе бе очакван.
 
Сега на терена Уест Бромич Албиън обаче, със сигурност няма да бъде лесно, защото Тони Пюлис знае как отборът му може да измъкне нещо от двубоите срещу силни съперници.
 
Все пак Дроздовете не са в най-добрата си форма, като са пред угрозата да загубят 3 поредни мача в първенството за първи път през сезона, а и в последните си 2 срещи не успяха да вкарат. Като се добави и че серията без попадение на Соломон Рондон достигна до 13 мача, нещата не изглеждат добре.
 
Добавяйки към това 7-те поредни загуби срещу отборите пред тях в подреждането, ситуацията за Уест Бромич изобщо не е розова. И в Арсенал обаче проблемите са предостатъчно, като трябва да се отбележи, че тимът определено не играе добре като гост напоследък и спечели само веднъж далеч от дома в последните си 6 визити.
 
Всичко това предполага, че е много трудно да се предвиди какво ще се случи. Потенциала е на страната на гостите, които не могат да си позволят нова грешка, макар и да имат два мача в запас срещу Ливърпул.
 
Феновете на Уест Бромич пък ще се надяват, че тимът им няма да се успокои прекалено, след като вече стигна границата от 40 точки и оцеляването на практика е гарантирано. Хората на Тони Пюлис са страшно опасни при статични положения, което пък е проблем за Арсенал и ако гостите успеят да спечелят определено ще го направят много трудно.
 
Резултат: Уест Бромич – Арсенал 1:2