Арсенал - Тотнъм, среща от Висшата лига на Англия, стадион "Емирейтс" в Лондон, начало 14.00 часа.

Последните 10 срещи на Арсенал във всички турнири: Общо 9 победи и 1 равенство. От тях 5 победи и 1 равенство в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Тотнъм във всички турнири: Общо 4 победи, 4 равенства и 2 загуби. От тях 2 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 6 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 5 победи, гостите имат 2 победи и 3 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Арсенал имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 3 победи, гостите нямат победа и 2 пъти са завършили наравно.

В момента Арсенал е трети във временното класиране с 23 точки, докато Тотнъм е пети с 20 пункта.

ПРОГНОЗА: Лондонското дерби винаги е предпоставка за шоу. Този мач е труден за прогнозиране и в него може да се лучи всичко. Арсенал се намира в отлична форма и е в серия от 15 мача без загуба.

Тотнъм пък има 6 мача без победа, а през седмицата загуби на „Уембли“ от Байер Леверкузен в мач от Шампионската Лига. Арсен Венгер продължава да не може да разчита на някои футболисти от доста време насам вече.

Това отново са Дани Уелбек, Пер Мертезакер, Лукас Перес. Към тях отскоро се присъединиха и Тио Уолкът, Санти Касорла, Начо Монреал и Ектор Белерин. Под въпрос е и Кийрън Гибс.

За гостите се очаква реализаторът Хари Кейн да е в групата за мача след контузия, но едва ли ще бъде титуляр. Аут от мача са Тоби Алдервейрелд и Муса Сисоко.

Мениджърът на Тотнъм е притеснен от ниската резултатност в атака, защото отборът е реализирал едва три гола в последните шест изиграни мача.

Формата на двата отбора в последните мачове е коренно различна и определено в полза на Арсенал. Но в този мач може да се случи всичко и винаги е поднасял много емоции и драми.

Повечето прогнози сочат за победа на Арсенал и ние също ще дадем нашата в подкрепа на артилеристите.

Резултат: Арсенал - Тотнъм 2:1